Elérhető az üzleti Skype technikai előzetese az Office 365-ben

A hivatalos blogban jelentette be Zig Serafin, a Skype for Business csapat vezetője, hogy a vállalkozások számára új kommunikációs lehetőségeket kínáló, nemrég bemutatkozott szolgáltatás technikai előzetese (régi kifejezéssel: bétája, tesztváltozata) hozzáférhető az Office 365 felhasználói számára, csak regisztrálniuk kell.

A leírásban megtalálható, hogy a Skype for Business az Office 365-ben akár 10 ezer felhasználó számára is képes adást közvetíteni, és így lehetséges vele tájékoztatókat, oktatásokat lebonyolítani. Mindez kiegészül közvetlen kommunikációs eszközökkel, például a Yammerrel, mellyel a résztvevők párbeszédet tudnak folytatni. A PSTN Conferencing szolgáltatás egyelőre csak az USA-ban érhető el: ezzel az eszközzel telefonon lehet másokat meghívni a konferenciákra. Szintén csak Amerikában lehet egyelőre használni a Cloud PBX szolgáltatást, mely a hagyományos telefonkapcsolatokat integrálja a Skype for Businessbe, és lehetővé teszi ezek menedzselését.

A számtalan, vállalkozások számára hasznos elemet tartalmazó szolgáltatást fokozatosan terjesztik ki az egész világra, ígéretük szerint még idén. Fontos megjegyezni, hogy a Skype for Business a végfelhasználók számára nem elérhető, csakis az üzleti elfizetések rendszergazdái számára.

Az előfizetési díjakról még nem tudni, és a licencfeltételek sem nem készültek még el, a vállalat ígérete szerint erről később adnak tájékoztatást.

Azóta történt

Előzmények