Letölthető a Microsoft ingyenes vírusirtójának 2.0-s verziója

A négyhónapos tesztidőszak lezárultával a Microsoft elérhetővé tette ingyenes biztonsági programjának, a Microsoft Security Essentialsnak (MSE) következő fő verzióját, a 2.0-t. Az új változatban jelentősen átalakították a heurisztikus elven működő víruskereső motort, megjelent a Windows tűzfalának integrációja, csakúgy, mint a hálózatiforgalom-figyelő funkció – számolt be róla az ars technica rövid tudósítása.

A szokásos hívők-gyűlölők harc a megjelenés után természetesen az MSE kapcsán is kirobbant, ám úgy tűnik, a program kifejezetten nagy siker. Ehhez nemcsak ingyenessége járult hozzá, hanem az is (főképp az), hogy mind a szakmai teszteken jól teljesített, mind az átlagfelhasználói visszajelzések kedvezőek voltak. E pozitív vélemények feltehetően szaporodni fognak a windowsos felhasználók körében, mert a 2.0 – hiszen maga a cég fejleszti – még szorosabban és pontosabban épül a Windowsok rendszerébe.

Az MSE az otthoni felhasználóknak, illetve a kisvállalkozásoknak (10 számítógépig) ingyenes, a nagyobb vállalkozások számára a Forefront nevű csomagot kínálja Microsoft.

Aki már használja az MSE-t, annak automatikusan települ az új verzió, de a program manuálisan is letölthető a cég letöltési központjából.

Azóta történt

Előzmények