A kisvállalkozásoknak is ingyenes a Microsoft vírusirtója

Októbertől változnak az egy évvel ezelőtt kiadott Microsoft Security Essentials vírusirtó licencfeltételei: a jövő hónap elejétől nemcsak otthoni felhasználók, de a kisvállalkozások is telepíthetik az ingyenes szoftvert. Utóbbiak legfeljebb 10, legális Windowst futtató számítógépen használhatják grátisz a terméket – jelentette be tegnap a szoftvervállalat. A vírusirtót eddig a licenc szerint kizárólag otthoni felhasználók tölthették le és telepíthették, ők azonban korlátozás nélkül, a birtokukban lévő összes PC-re.

Amint azt korábban megírtuk, az ingyenes szoftver 32 és 64 bites Windows XP SP2 és SP3, Windows Vista és Windows 7 operációs rendszereken fut. A termék ugyanarra a Forefront-motorra épül, mint a Microsoft nagyobb vállalkozásoknak szánt megoldása, és a PC erőforrásait szerény mértékben terhelve biztosít vírus- és malware-védelmet (ideértve a rootkiteket is). Vírusdefiníciós adatbázisát naponta háromszor automatikusan frissíti, de egy folyamatosan karbantartott online adatbázis (Dynamic Signature Service) is a rendelkezésére áll, ha egy gyanús fájlt a kliensgépen lévő minták alapján nem tud azonosítani.

A Microsoft a terméket azoknak a kisvállalkozásoknak ajánlja, amelyek számára elegendő az egyszerűen konfigurálható vírusirtó, annak menedzselésével nem akarnak, nem tudnak foglalkozni. Azok a cégek, amelyek központilag menedzselik a biztonsági szoftvereket és csoportházirendeket használnak, inkább a Forefront Client Securityt válasszák – tanácsolják.

A Microsoft Secuirty Essentials a szoftver hivatalos weboldaláról tölthető le. A letöltés WGA-, illetve WAT-ellenőrzéshez kötött, azaz a grátisz vírusirtó csak eredeti Windowsra telepíthető.

Hirdetés

Szakmai előadások és koncert: így ünnepli 20. születésnapját a RelNet Kft.

PR Az IT-biztonsági, hálózati és menedzsment megoldások integrálására és támogatására szakosodott disztribútor vállalat az évek során példaértékűvé vált RelNet Partnernapon színvonalas szakmai előadásokkal és szórakoztató programokkal várja a vendégeit – akár az IT Café olvasóit - a Normafa Rendezvényházba.

Azóta történt

Előzmények