Megvan a VoipBuster ingyenes utóda?

Örömteli, ha egy hír forrásaként saját fórumunkra tudunk hivatkozni, így történt ez most is – olvasóinktól értesültünk a közkedvelt VoipBuster klónjának felbukkanásáról. (Rövid szerkesztői megjegyzés lelkes fórumistáinknak: ha egy-egy ilyen hírről egyből emailt is dobtok valamelyik címünkre, akkor még hamarabb megjelenik az oldalon – és természetesen a köszönetnyilvánítás sem marad el!)

Mint arról beszámoltunk, szeptember elején Magyarország előhívószáma – több más országéval egyetemben – lekerült a VoipBusterrel ingyenesen tárcsázható számok listájáról. A percenkénti 1 eurocentes "ár" természetesen még így is a legalacsonyabb a VoIP-piacon.

Akiknek azonban mégiscsak az ingyenes a tuti – ki ne értené meg őket –, azoknak jó hírünk van: a VoipCheap programmal továbbra is ingyenesek a magyarországi vezetékes számok. A VoipCheap még egy dolgot tud, amit régebbi ikertestvére nem, ingyenes p2p-hívásokat bonyolítani. Azaz szintén VoipCheap-felhasználó ismerősünket – felhasználói nevét tárcsázva – számítógépeinken keresztül is felhívhatjuk.

S hogy miért nevezzük ikernek, klónnak? Mert az. Ez már a két szolgáltatás honlapját összehasonlítva is szembeötlő, de a kliensprogramok sem különböznek sokban. És ebben nincs is semmi meglepő, hiszen a két VoIP-program üzemeltetője egy és ugyanaz a cég. Ha lehet fenntartásunk az új jövevénnyel szemben, arra épp ez a tény adhat okot:

Az Ourfavouritecompanies.com angol weboldal tanúsága szerint, amely a szigetország legjobb VoIP-tarifáit szemlézi rendszeresen, másfél hónappal ezelőtt a VoipCheap szolgáltatása még fizetős volt Magyarország irányába. Vagyis épp addig, amíg a VoipBuster keretében ingyenes volt. Most tehát az üzemeltető cég az egyik általa nyújtott szolgáltatásból kizárta hazánkat, a másikba pedig ezzel párhuzamosan felvette. Anélkül, hogy belelátnánk a Svájcban bejegyzett üzemeltető Finarea S.A. üzletpolitikájába, ez felvet egy lehetséges kockázatot. Az ingyenes hívásokhoz – hasonlóan a VoipBusterhez – a VoipCheapet is regisztráltatni kell, amelyért 5 angol fontot (~1800 Ft) kell átutalnunk, és természetesen semmi nem garantálja, hogy pár hét-hónap elteltével a VoipCheap nem veszti el mostani ingyenességét.

És akkor majd regisztrálhatunk mondjuk a vadiúj VoipBargain programra – újabb 5-10 fontért/euróért.

Azóta történt

Előzmények