Megújult Nokia-labor a Budapesti Műszaki Főiskolán

A Nokia bővítette a Budapest Műszaki Főiskola Neumann János informatikai kara számára nyújtott eddigi támogatását, és további – több millió forintos– pénzbeli támogatást nyújt az intézet hallgatói számára.

A piacvezető finn mobiltelefon-gyártó vállalat 1998-ban nyitotta meg Nokia Laboratóriumát a Budapesti Műszaki Főiskolán, amelynek informatikai kara idén májusban új épületbe költözött. A laboratórium is helyet váltott, és a mostani (több mint 5 millió forintos) adományból az itt működő Intelligens Rendszerek és Mobil Informatika Szakcsoport 20 új és modern számítógéppel folytathatja az oktatást.

A Mobil Informatika szakirány a mobiltávközlési rendszerek rohamos fejlődésével, elterjedésével, valamint az informatikával, különösen az internetalapú technológiákkal való egyre szorosabb összefonódásával kíván lépést tartani, illetve felkészíti a hallgatókat a mobilinformatikai rendszerek alkalmazási, üzemeltetési és fejlesztési feladatainak ellátására.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

  • Felvették az Intelt a BMF-re

    Rendszertechnikai laboratóriumot hozott létre a világ legnagyobb processzorgyártó cége a Budapesti Műszaki Főiskolán.

  • SAP-központ létesült a BMF-en

    A Budapesti Műszaki Főiskola legújabb kompetencia-központja az SAP-val együttműködésben jött létre. Indul az alkalmazásmenedzsment szakirány.

  • Programozz Nokiát, és nyerj!

    A mobil távközlés területén használható alkalmazások fejlesztésére országos szintű programozóversenyt hirdetett a Nokia.

Előzmények