Hirdetés

Megapixeles otthoni távfelügyelő a Nokiától

A Nokia bemutatta vezeték nélküli, beépített mozgásérzékelővel rendelkező otthoni biztonsági kameráját. A távkamera megapixeles képet (max. felbontás: 1152 x 864) és hanggal kísért videofelvételt (176 x 144 képponttal) tud rögzíteni akár gyenge fényerőnél, illetve kültéri viszonyok mellett is, így új színfoltot jelenthet rövidesen a távfelügyeletet ellátó biztonsági kamerák világában. A készülék várhatóan már ebben a negyedévben kapható lesz az EMEA régióban.

A GSM adó-vevőt (900/1800 MHz) és az MMS technológiát egy készüléken belül integráló távkamera számos olyan helyen alkalmazható, melyet folyamatos megfigyelés alatt kívánunk tartani: például az otthonunkban, nyaralónkban, raktárakban, vagy akár egy hajón is.


Kültéri Nokia PT6-os vezeték nélküli kamera

A biztonságra vágyók egyszerűen telepíthetik és kényelmesen használhatják ezt a rendszert, a kamera működéséhez nincsen szükség közvetlen kapcsolatra a vezetékes hálózattal vagy az internettel, a készülék mindössze normál áramellátást és GSM hálózati kapcsolatot igényel. A SIM-kártya behelyezése, a PIN-kód megadása és legalább egy felhasználó meghatározása után a Nokia távkamera bevetésre készen áll.

A Nokia távkamera mozgás érzékelésére indul be, előre meghatározott időközönként – kívánság szerint – képet vagy hanggal kísért videofelvételt küld egy MMS-képes készülékre, de lehet e-mail címre is kérni a küldeményt. A felhasználók egy bizonyos minimum- vagy maximumhőmérséklet esetén is értesítést kaphatnak, és egy ábrán akár az elmúlt 24 óra hőmérséklet-változását is áttekinthetik. Ez a funkció akár egy hűtős kamion felügyeletére, akár a gomba- vagy virágtermesztés helyszínén történő kontrollra is alkalmas lehet – számos felhasználási terület elképzelhető. 

Bluetooth technológiával – szöveges üzenetek révén – kibővített hozzáférést lehet alkalmazni,  amivel akár többen is kezelhetik a kamerát. A Remote Camera Manager alkalmazás a Series 60 smarttelefonok – így a Nokia 6670, a Nokia 7610, vagy a Nokia 6600 – tulajdonosai számára még fejlettebb grafikus felhasználói felületet biztosít.  Egy speciális távkamera-állvány segítségével egyrészt asztalra, rögzítőkkel pedig falra vagy a plafonra rögzíthető a kamera, a kültéri használatnál pedig felpattintható védőernyővel óvják a környezeti ártalmaktól. Az induló árat 450 euró (110 000 forint) körül várhatjuk.

Azóta történt

Előzmények