Folyik a házkutatás a MÁV Informatika Zrt. székházában

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya nyomozást folytat hűtlen kezelés bűntette elkövetése megalapozott gyanúja miatt a közlekedésinformatikával foglalkozó MÁV Informatika Zrt.-nél történt visszaélésekkel kapcsolatban – jelentette ma reggel a police.hu. A nyomozást az I. és XII. kerületi ügyészség rendelte el 2009. november 16-án a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Miniszter feljelentése nyomán, majd az ügyészség a nyomozás lefolytatására a Budapesti Rendőr-főkapitányságot jelölte ki.

A közlemény szerint a feljelentés és az eljárás eddigi adatai alapján gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a MÁV Informatika Zrt. jelenlegi vezetőjének döntései, humánpolitikája, valamint a cég gazdálkodása jelentős kárt okozott a Zrt.-nek és a MÁV-nak is.

Az eljárás során a nyomozók adatokat és információkat kértek a MÁV-tól az Informatika Zrt.-nél kötött egyes végkielégítésekkel, munkaszerződésekkel kapcsolatban. Várják továbbá a nyomozók a Zrt. mintegy 20 céggel kötött tanácsadói szerződéseinek teljes dokumentációját.

A reggeli bejelentés szerint ma reggel 9 órától kezdve a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztályának nyomozói házkutatást tartanak a MÁV Informatika Zrt. Krisztina körúti székházában.

Tafferner Éva, a BRFK szóvivője az IT café érdeklődésére elmondta, hogy a házkutatás még zajlik, s a BKV hasonló, ám ettől teljesen különálló ügyének tapasztalatai alapján hosszadalmas akcióra lehet számítani, a nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik, s jelen pillanatban több információval nem tudnak szolgálni.

Azóta történt

Előzmények