Hirdetés

A Magyar Telekom 20,8 milliárd forint osztalékot fizet ki

Az igazgatóság közgyűlési hatáskörben eljárva törzsrészvényenként 20 forint osztalék kifizetéséről határozott pénteken.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tájékoztatás szerint az igazgatóság 1228,87 milliárd forint főösszeggel és 44,5 milliárd forint adózott eredménnyel jóváhagyta a társaság nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti 2019-es konszolidált beszámolóját, valamint 1132,65 milliárd forint főösszeggel és 39,33 milliárd forint adózott eredménnyel jóváhagyta a társaság nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint elkészített 2019-es egyedi beszámolóját.

Hirdetés

A társaság a 20,85 milliárd forint osztalékot a 39,33 milliárd forint egyedi éves beszámoló szerinti adózott eredményből fizeti ki, a fennmaradó 18,47 milliárd forintot pedig eredménytartalékba helyezi. Az osztalék kifizetésének első napja 2020. június 17.

A Magyar Telekom tájékoztatásában jelezte, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követő 30 napos jogvesztő határidőn belül a szavazatok legalább 1 százalékával rendelkező részvényesek kérhetik a közgyűlés összehívását az igazgatóság által meghozott határozatok utólagos jóváhagyása miatt. A beszámolóról és az adózott eredmény felhasználásáról szóló döntések utólagos jóváhagyása miatt is eszerint kezdeményezhető a közgyűlés összehívása, azzal az eltéréssel, hogy a részvényeseket a közgyűlés összehívásának kezdeményezési joga május 31-ig illeti meg.

Ha a szavazatok legalább 1 százalékával rendelkező részvényesek május 31-ig kezdeményezik a közgyűlés összehívását, az osztalék kifizetésére csak azt követően kerülhet sor, hogy a beszámolót és az osztalék kifizetését a társaság közgyűlése utólagosan jóváhagyta.

A Magyar Telekom részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a pénteki kereskedést 366 forinton zárta a papír. Az elmúlt egy évben a részvény legmagasabb ára 464 forint, a legalacsonyabb 335 forint volt.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények