Példa nélküli ellátási problémákra panaszkodik a Logitech

A beszállítólánc problémáinak elhúzódására számít a Logitech, soha nem látott problémákat emlegetve.

Nem tett jót a Logitech részvény-árfolyamának, hogy kijelentette: példa nélküli ellátási problémákkal néz szembe, ráadásul a működési nyeresége is csökkent.

A chiphiány elől a jelek szerint a Logitech sem menekült, Bracken Darrell ügyvezető konkrétan úgy gondolja, hogy a jelenlegi helyzet az egész évre jellemző lesz (a pénzügyi évükre célzott, ami jövő márciusig tart).

A Logitech szerint problémát jelent a kereslet kielégítése, de logisztikai és tervezéses oldalról is mindent megtesznek, amit lehet.

A cég szerint nem csak sokkal többet kell várni a komponensekre, a költségek is kilőttek. Erre több beszállítóval és készlethalmozással válaszolt a Logitech az elmúlt időben, a nagy kereslet fényében.

A szeptember végén zárult negyedév egyébként 1,31 milliárd dolláros árbevételt hozott a cégnek, ami jelentős emelkedés a világjárvány előtti időkhöz képest. Darrell szerint egyébként a távmunka trendje nem cseng le egyhamar, sokan jelenleg is frissítik az otthoni eszközeiket. Éppen ezért többet költenek promóciókra és reklámra (és részben emiatt csökkent a nyereség is).

Azóta történt

Előzmények