Lisa nyögéssel válaszol, ha megérinted

Matt Ganucheau, Kyle Machulis és Kelly Moore multimédia-művészek rástartoltak a már jól ismert szexuális segédeszközre, a guminőre, és elkészítették ennek továbbfejlesztett, „robotizált” változatát, s a próbababából létrehozott szerkezetet be is mutatták San Fransicóban, az Arse Elektronika nevű konferencián, vásáron, ahol a pornóipar kihívásaira válaszoló fejlesztéseket szemlélhették meg a résztvevők.

Szerkentyűjük (Moaning Lisa) valójában egy szenzorokkal ellátott bábu, s az érzékelők egy vezérlő közbeiktatásával – az érintés helyétől, intenzitásától, jellegétől stb. függően – jelenleg 200-féle női nyögésre késztetik Lisát, de a kütyü képes egyéb mp3-as fájlok lejátszására is. A bábu hátában van elhelyezve a vezérlőpanel, mely fogadja az adatokat a Lisa „érzékeny” részein elhelyezett szenzoroktól, a szoftver működéséhez szükséges számítógépes csatlakozást biztosító USB-port pedig a bokáján taláható. Matt Ganucheau erre a projektre fejlesztett egy egyedi szoftvert az úgynevezett Max/MSP vizuális programnyelven.

Egyrészt e nyelv promóciójának tűnik az akció, másrészt – mint a fejlesztők elmondták – az érintéses interfészekben rejlő komoly lehetőségekre kívánták felhívni a figyelmet.

A bemutatóról és Lisáról készült képgalériák: Wired, Flickr, Gizmodo, CNet.

Azóta történt

Előzmények