Letölthető a Microsoft biztonsági frissítése a Windowshoz


A Microsoft betömte a múlt héten némi riadalmat keltő biztonsági rést, tegnap óta letölthető a biztonsági frissítés azokhoz a Windows 2000-t követő verziókhoz, amelyek tartalmazzák – köztük a Vista is – az animált kurzorokhoz kapcsolódó hibát. A frissítés a .ani fájlokhoz kapcsolódó mellett hat egyéb hibajavítást is tartalmaz.

A sajnálkozását kifejező szoftvervállalat igen gyorsan reagált, soron kívül közzétették a javítást. Ahogy mi is beszámoltunk róla, a .ani fájlokat érintő hibára a múlt csütörtökön figyeltek fel, s a biztonsági szakemberek közepes kockázatúnak minősítettéka problémát. A Microsoft közleménye szerint ők már december óta tudtak a hibáról, ám valószínűleg a hackerek tevékenysége irányította a hiányosságra igazán a figyelmet, mert – mint Kent Dunham, az iDefense igazgatója beszámolt róla – egy kínai csoport a megnyíló hátsó ajtót arra használta, hogy a World of Warcraft online játék résztvevőinek adatait megszerezze.

Azok a felhasználók, akik nem használják a Windows automatikus frissítési szolgáltatását, a biztonsági javítást a Microsoft oldaláról tölthetik le.

Azóta történt

Előzmények