Letiltja a régi dokumentumokat az Office-szervizcsomag

Bár már hónapokkal ezelőtt megjelent a Microsoft Office 2003-hoz a harmadik szervizcsomag (SP3), arra csak nemrég derült fény, hogy a pakk automatikusan blokkolja egyes korábbi dokumentumok elérését – erről egy terméktámogatási értesítő számol be. Az anyagban az is szerepel, hogy a tiltást miként lehet feloldani: ehhez bele kell nyúlni a regisztrációs adatbázisba.

Mint kiderül: a szeptember közepén kiadott csomagban biztonsági okok miatt tiltották le egyes régi Lotus Notes, Corel Quattro, Corel Draw, Excel, PowerPoint és Word dokumentumok kezelését. A telepítést követően például alapértelmezés szerint nem lehet megnyitni a Word 6.0 for Windowsban vagy annál régebbi Wordökben (2.x, 1.x stb.) készített fájlokat. „Ezek biztonsági kockázatot jelentenek” – áll az értesítőben.

Az interneten olvasható hozzászólások alapján látszik: az Office 2003-at használók közül sokan problémásnak tartják, hogy a Microsoft úgy vezet be ilyen korlátozásokat, hogy azokról nem tájékoztatja időben az ügyfeleit. Tény, hogy a csomaghoz nem járt figyelmeztetés, amely felhívta volna a figyelmet a régi fájlok blokkolására.

Azóta történt

Előzmények