A Lenovo vállalati és adatközponti termékek gyártásába kezd Magyarországon

A vállalat hosszú távú gyártó partnere, a Sárvári Flex 2016 nyarán kezdi meg a termelést.

A Lenovo tegnap jelentette be, hogy meg fogja kezdeni a vállalati termékek – x86-os szerverek, valamint az adatközponti környezetekbe szánt tároló és hálózati termékek – teljes választékának gyártását Magyarországon az EMEA-vásárlók számára, akiknek előnyt fog jelenteni a gyorsabb szállítás és a nagyobb rugalmasság az igények kielégítése terén, miután a vállalat gyártó partnere, a Flex megkezdi a Lenovo x86-os szervertermékeinek a gyártását Magyarországon.

A termelés 2016 nyarán kezdődik meg, és kiegészíti majd a ThinkServer termékvonal és sok más termék a Flex által végzett jelenlegi gyártását.

A Flex üzem a teljes x86-os termékválasztékot gyártani fogja, beleértve a rendszer-összeszerelést, a tárolási és hálózati lehetőségek teljes körét, valamint a teljes mértékben integrált rackeket a megrendelés szerint konfigurált, egyedi kiépítésű rendszerekhez.

A Flex hat éve a Lenovo stratégiai partnere, amely részt vesz egy sor termék – PC-k, telefonok, ThinkServer gépek – gyártásában és tabletek javításában. A vállalat éppen most készítette el és szállította le a Lenovo ötmilliomodik PC-jét az EMEA régióban.

Az Európai Unióban történő gyártás lehetővé teszi a szállítási idő legfeljebb 5 napra mérséklését (országtól függően) és az alacsonyabb működési (például szállítási) költségeket, amelyek egy kedvezőbb árban érvényesíthetők. Az EMEA vásárlóknak szánt x86-os szerverek gyártását Kínában is folytatják, lehetővé téve az értékesítési partnerek számára a tengeri szállításból adódó költségcsökkentés előnyeinek kihasználását – írják a vállalat közleményében.

Előzmények