Lengyel és cseh it-cégek a leggyorsabbak

A lengyel alternatív telekommunikációs szolgáltató, a Pro Futuro SA szerezte meg a leggyorsabban növekvő közép-európai technológiai vállalkozásokat felsoroló "Technology Fast 50" listájának első helyét. Az első ötben három lengyel és két cseh társaság kapott helyet, a legjobb magyar a tizenkettedik Kirowski lett - áll a felmérést készítő Deloitte közleményében, amelyből kiderül, hogy az úgynevezett "Rising Star" kategóriában (akik még rövid ideje vannak piacon) a tavalyi győztes, az árbevételét tízszeresére növelő Assocom Kft. nyert, harmadik helyen pedig a Dataplex található.

A Pro Futuro, amely idén szerepelt először a felmérésében, 220-szorosára, vagyis több mint 22 000 százalékkal növelte árbevételét az utóbbi öt évben, ezzel megszerezve az első helyet. A második a cseh Cleverlance lett, majd két lengyel cég a HOGA.PL és a Wind Telecom következik, a cseh Logosnak pedig az ötödik hely jutott.

A legjobb magyar a Kirowski Rt. lett, amely a tizenkettedik helyet szerezte meg magának. "Nagyon örülünk, hogy ezen a megmérettetésen a legjobb helyezést érhettük el a magyar vállalatok között," - mondta Kovács Zoltán a Kirowski vezérigazgatója. "Növekedésünk jól mutatja az internet megerősödését a kommunikáció területén, melynek köszönhetően cégünk a régió egyik meghatározó digitális marketing, média és technológia szolgáltatójává vált az elmúlt években" - tette hozzá a cégvezető.

Előzmények