Konferencia a pénzintézeti csalásokról

Holnap kezdődik az IIR pénzintézeti csalásokról szóló kétnapos szakmai konferenciája, illetve workshopja a Hotel Mercure Budában. Az előadások és a kerekasztal-beszélgetések szinopszisa alapján több izgalmas téma felvetése is várható. A résztvevők többek között hallhatnak a bankon belüli csalásokról, visszaélésekről, a bennfentes kereskedelemről és az ezek elleni fellépés lehetőségeiről. Természetesen előkerülnek az anti-fraud szoftverek és monitoringrendszerek, ahogy a bakok elleni internetes támadások és az adathalászat (phishing) is terítékre kerül. Az egyik kerekasztalon a bankok érdekeinek és az adatvédelmi törvénynek a konfliktusa lesz a fő téma, a résztvevők azt a kérdést járják körül, hogy miért nem készíthető ma és hogyan lenne összeállítható a jövően pozitív adóslista Magyarországon.

A Pénzintézeti Compliance és Fraud címet viselő konferencia részletes programja a szervező IIR weboldalán olvasható, ugyanitt lehet regisztrálni is a rendezvényre.

Azóta történt

  • Fél nap alatt 12 millió dollárt zsebelt be a bűnbanda

    Tavaly novemberben kelet-európai elkövetők behatoltak egy pénzintézet számítógépes hálózatába és visszafejtették a kártyák PIN kódjait. Segítőik szerte a világban ATM-ekből szívták le a fizetéseket.

  • A CIB Bank ügyfeleit támadják adathalászok

    A levél szövegezése teljességgel magyartalan, a hamis felület viszont egész jól sikerült.

  • Nyomoz a rendőrség PPO-ügyben

    Több száz feljelentés érkezett az online vásárlásokat kínáló PPO.hu különös pénzügyi tranzakciója miatt. A hazai bankok egyelőre hárítanak.

Előzmények