Kiszáll az Olympus az mp3-piacról

Lényeges változásokat tárt a nyilvánosság elé az Olympus a jövőbeli piaci szerepléséről. A japán gyártó befagyasztja a digitális hordozható zenével kapcsolatos összes futó projektjét, a hordozható mp3-lejátszók piacáról pedig teljesen kivonul. Ez azt jelenti, hogy az Olympus beszünteti az exkluzív kivitelű – és egyébiránt sikeres eladási számokat mutató – m:robe lejátszócsalád gyártását.

A hordozható mp3-piacra így egyre inkább egy hatalmas Alma árnyéka vetül – augusztusban a D&M Holdings, korábbi nevén Diamond Multimedia, az mp3-hőskor egyik veteránja jelentette be, hogy eladja teljes hordozható üzletágát.

A digitális fényképezőgépek terén az Olympus távolodna az olcsóbb, kompakt gépek tömegtermelésétől, és a profi tükörreflexes masinák felé tolná el a termékvonalat. A digitális tükörreflexes gépek jelenleg a gyártási kapacitás 3 százalékát teszik ki, ezt a számot kívánja a japán gyártó 3 éven belül 20 százalékra, majd 5 éven belül 30-ra emelni. Akkorra a tervek szerint az egyszerűbb kompakt kamerák már csupán a termékvonal 40 százalékát fogják kitenni.

Előzmények