Késni fog a Firefox 3

Hirdetés

Tegnapelőtt a Mozilla Corporation lezárta a Firefox 3 negyedik béta-változatának kódját, amelyen a fejlesztők még körülbelül két hétig dolgoznak – ez idő alatt a főbb hibákat gyomlálják ki belőle –, a publikus tesztverzió csak ezt követően jelenik meg. A most befagyasztott programkódban 66 ún. blokkoló bug (blocker) található. Blockernek azokat a hibákat minősítik, amelyek elég komolyak ahhoz, hogy indokolják egy kiadását késleltetését.

Ezek magas száma miatt szinte biztos, hogy szükség lesz még egy – nem tervezett – ötödik béta kiadására is, ami legalább négy héttel késleltetni fogja a végleges változat megjelenését – így ez mindenképpen át fog csúszni a második negyedévre. Tavaly nyáron a Mozilla még úgy tervezte, hogy a Firefox 3 decemberre elkészül, de a fejlesztés lassan haladt. A második béta december 18-án jött ki, a harmadik pedig február 12-án jelent meg.

A negyedik béta is sok újdonságot tartalmaz: többek között csiszoltak a felhasználói felületen és látványosan felturbózták a Javascript-végrehajtás sebességét.

Azóta történt

Előzmények