Jövőre is lesz Microsoft Imagine Cup

A Microsoft jövőre immár negyedik alkalommal hirdeti meg Imagine Cup elnevezésű nemzetközi versenyét, melynek célja, hogy segítsen a diákoknak ötleteik kifejlesztésében és alkalmat teremtsen tudásuk megmérettetésére. A 2006-os Imagine Cupra összesen hat – egy offline és öt online – kategóriában nevezhetnek a hallgatók, a legjobbak pedig eljuthatnak Indiába, az Imagine Cup 2006 döntőjére.

A 2003-ban indult kezdeményezés mostanra a világ egyik legnagyobb, diákoknak szóló technológiai versenyévé nőtte ki magát. Az idei megmérettetésen összesen 92 ország közel 17 000 diákja vett részt. A 2005-ös Imagine Cup sikereket hozott a magyar versenyzők számára is, ugyanis Csóka Endre, az ELTE másodéves hallgatója a második legmagasabb pontszámmal – Európából egyedüliként – bejutott az algoritmus verseny Japánban rendezett döntőjére.

A szoftverfejlesztés kategória magyar fordulójának jelentkezési határideje 2006. január 31. Az intézményi döntők februárban és márciusban lesznek, a pontos időpontokat a magyar nyelvű fórumon és e-mailben teszi majd közzé a szoftvercég.

Azóta történt