Idén is lesz Szabadfogású Számítógépverseny

Hirdetés

A ma már hagyománynak számító – negyedik alkalommal megrendezett – <19 Szabadfogású Számítógépversenyt idén is szeptemberben hirdeti meg a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ. A versenyben a 19 évesnél fiatalabb generáció vehet részt – alsó korhatár nélkül – egyénileg, vagy akár csapatban. A verseny célja, hogy új szellemű, az iskolai keretektől független, alkotó számítógép-használatra ösztönözze a fiatal korosztályt, valamint nyilvános bemutatkozási alkalmat teremtsen számukra.

A <19 Szabadfogású Számítógépversenyen bármilyen alkotással indulni lehet, legyen szó számítógépes rajzról, animációról, zenéről, játékról, honlapról, portálról, kiegészítő alkalmazásról, mobilkommunikációs fejlesztésről, robotról vagy saját készítésű szoftverről, illetve hardverről, a műnek csak a pályázó képzelőereje szabhat határt. Olyan alkotások beérkezését várják a rendezők a számítástechnika különböző területeiről, amelyek szokatlan ötleteket, egyéni elgondolásokat, különleges megoldásokat rejtenek. A művek beküldésének határideje október 16-a 24.00 óra.

Azokat a pályázatokat díjazza az informatikai szakemberekből, művészekből, pedagógusokból álló zsűri, amelyekben a fiatalok megszerzett tudásukat újító, alkotó módon tudták hasznosítani szokatlan, igazán egyedi megoldások alkalmazásával. A pályaműveket korosztályonként is értékelik. A versenyzők értékes díjakat nyerhetnek: például Origo-ösztöndíjat (havi 100 000 forintot egy éven keresztül), notebookot, Xbox 360 játékkonzolt és Microsoft játékokat, egyéves, havi 10 000 forint értékű honlapcsomagot a T-Online-tól, valamint Sagem mobiltelefonokat. A díjazott műveket 2006. december 2. és 10. között kiállítják a Jövő Házában.

Az elmúlt három évben közel 2000 versenyző nevezett 1400 pályázattal a versenyre, a tavalyi évben 420 pályamű érkezett. A versenyzők nagy része valamelyik vidéki településről küldte be művét, de a magyar nevezők mellett érkeztek munkák Romániából, Szlovákiából és az egykori Szerbia-Montenegróból is. A tavalyi megmérettetés díjnyertes munkái között rendkívül szellemes logikai játék, táncoló robot, videoparódia és videoanimáció is volt, a legfiatalabb díjazott pedig egy 10 éves kisfiú volt, aki blogjáért kapott különdíjat, amelyet saját és kishúga rajzaival rendszeresen frissített.

Azóta történt

Előzmények