A Sony gyárai is bezártak a japán földrengés miatt

A Sony bejelentette, hogy a csütörtöki, illetve a szombati nagy erejű földrengések miatt a szenzorgyáruk zárva marad Kumamotóban, illetve egy másik, hasonló termékeket előállító gyárat is bezárnak Nagaszakiban, míg ki nem vizsgálják a keletkezett károkat, illetve elővigyázatosságból az esetleges további földrengésekre számítva – írja a Reuters hírügynökség.

Mindez – attól függően, hogy az egyébként három műszakban dolgozó gyárak meddig maradnak zárva – komolyan befolyásolhatja a mobiliparágat, mivel a CMOS piacán a Sony 40 százalékos részesedéssel rendelkezik, pl. az Apple-nek is ők szállítanak, és mivel a vállalatok többsége nem halmoz fel nagy raktárkészleteket a just in time rendszer miatt, ellátási problémák adódhatnak a termelési láncban.

A földrengés azért okozhat ipari fennakadásokat, mivel Kyushu (Kjúsú) fősziget technológiai központnak számító déli részét is érintette.

A katasztrófahelyzet miatt több nagy gyártó jelentette be, hogy ideiglenesen leállítják a termelést a régióban: a Renesas Electronics Corp., a Mitsubishi Electric Corp., illetve a Honda, a Toyota és a Nissan is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények