A földrengések folytatódnak, a termelés továbbra is áll Japánban

Hirdetés

Nemrég számolt be az IT café is arról, hogy a múlt heti földrengések következtében a Japán egyik fő szigetén lévő technológiai vállalatok sorba zárták be kapuikat: részben a károk felmérése miatt, részben – mint kiderült: jogosan – attól tartva, hogy a rengések folytatódnak.

Japán - ipar
[+]

A helyzet azóta sem változott – legalábbis annyiban nem, hogy a gyárak nagy része továbbra is zárva van, illetve időközben újabb, nem egyszer igen nagy erejű földrengések következtek be. A vállalatok korábban nem adtak meg határidőt, hanem többségük közölte, hogy a bekövetkező eseményektől és a tudományos előrejelzésektől teszik függővé, hogy mikor indítják újra a gyártást a veszélyeztetett régióban.

Japán - ipar
[+]

A Sony tegnap hivatalos közleményt adott ki, melyben azt írják, hogy a károk felmérése még folyamatban van, és egyelőre, előre nem látható ideig felfüggesztették a működést a kumamotói szenzorgyárban. Ugyanakkor azt is közölték, hogy a múlt héten szintén leállított nagaszaki üzem április 17. óta újra dolgozik, és egy másik japán gyáruk pedig folyamatosan végzi a munkáját. Az is kiderül a közleményből, hogy a lehetséges üzleti károk felmérése még folyik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények