Egy érdekes IT- konferencia, ahová a PR-osok miatt valószínűleg nem mész el

Szeptember végén Lengyelországban egy olyan szakmai találkozót rendeznek, mely a szervezők szerint páratlan a maga nemében.

Szeptember 23-24-én Poznań-ban állítólag a közép-kelet-európai internetes üzleti szakértők krémje gyűlik össze. A konferencia tág keretek között zajlik majd, a vállalkozók mellett az internetes piac egyéb meghatározó szereplői is jelen lesznek, például véleményformáló bloggerek, illetve menedzserek is.

A találkozó célja az, hogy az elképesztő gyorsasággal változó, néha a szokásos gazdasági metódusoktól jelentősen eltérő megoldásokat választó kereskedelmi stratégiákat kielemezzék, feltárják azt, hogy milyen általános és lokális lépések vezethetnek a sikeres működéshez.

A szervezők – akik rendezvényüket egyébként a Google Translate által előállított, gyakorlatilag érthetetlen és értelmezhetetlen magyar szöveggel kívánták népszerűsíteni – több neves, a netes marketingben jegyzett szakembert megnyertek előadónak, például Nikolaj Nyholmot, valamint Stephen Kinest.

A konferencia valószínűleg tényleg jó lesz, értelmes emberek találkoznak más értelmes emberekkel, de véleményünk szerint minimum ciki kiadni egy olyan beharangozót (csak egy magyar változatot kaptunk, valószínűleg mindenki jobban járt volna, ha mindezt angolul intézik), melynek egyik részlete így szól:

„Lengyel akcentusnak számít a Merlin.pl nevű legnagyobb és legjobban felismerhető lengyel Internesetes üzlet társ-megalapítójának Mirka Puczko-nak a fellépése, aki a rendszer építéséért és indításáért valamint az üzlet stratégiájáért és marketingért felel.

– Szeretettel meghívjuk a legjobb szakértőket. Az a kívánságunk, hogy a lengyel és a közép-kelet európai vállalkozók és menedzserek a szakma legjobbjaitól minél több információt szerezzenek az e-biznes folytatásáról – mondja Patryk Tryzubiak az Allegro Csoport szóvivője, amely az e-nnovation szervezője.”

Remélhetőleg csak a PR-részleg bénázott, és nem maguk a szervezők, akiknek el kéne gondolkodniuk a háttércsapat leváltásán.

Akit még mindig érdekel a találkozó, az a konferencia honlapján angolul tájékozódhat.

Azóta történt

Előzmények