Internetböngésző 14 éven aluliaknak

Testreszabott tartalmat kínál az internethasználó gyerekek számára az Axelero Internet és a Minimax által közösen létrehozott első hazai gyerekböngésző. A szolgáltatást a 14 év alatti netezőknek kínálják. A kifejezetten gyerekeknek szóló tartalom biztosítása mellett a két vállalat a szülőkre is gondolt, akik gyermekeiket szeretnék távol tartani a világhálón elérhető tartalmak egy részétől. Az Axer névre keresztelt böngésző a fiatalok számára szerkesztett tartalmat és védett internetezést kínál. A december 8-tól elérhető szoftverben a speciálisan kialakított kezelőfelület egyszerűvé teszi az internetes böngészést, a válogatott – az Axelero és a Minimax szerkesztői, valamint a szülők által engedélyezett – internetes oldalak pedig biztonságos tanulást és szórakozást biztosítanak.

A böngésző felhasználói számára az interneten keresztül elérhető a Minimax TV adása (www.axer.hu), valamint válogatott, folyamatosan frissülő és ellenőrzött tartalmú magyar és külföldi gyermekoldalak. Emellett széles sávú, multimédiás tartalmakból – képtárak, képes mesék, erőszakmentes online játékok, Minimax magazin, stb. – válogathatnak, és akár „eszmecserét” is folytathatnak a Fórumban kedvenc témáikról. A tartalomfejlesztés terén a tervek között újabb multimédiás szolgáltatások – online hallgatható és nézhető zene illetve videó – is szerepelnek. A fejlesztők szintén tervezik saját gyermek-levelezőrendszer kialakítását is.

Az előfizetést követően az Axelero honlapjáról letölthető böngészőt könnyen, informatikai ismeretek nélkül telepíthetik a szülők. A szoftver a későbbiekben automatikusan frissül. Az internet-hozzáférés használatát a gyerekbrowser alkalmazás nem korlátozza, hiszen a védett gyermeken kívül a többi internetfelhasználó saját igényei szerint korlátozás nélkül internetezhet.

A böngészőt az Axelero internet-előfizetéssel rendelkező (dial-up, ADSL vagy Kábelnet) ügyfelei vehetik igénybe havi bruttó 1250 forintos díj fejében, amely a havi internet-előfizetési számlán jelenik meg. Axelero és a Minimax várakozásai szerint az elkövetkező évben több ezer felhasználó fogja igénybe venni az új szolgáltatást.

Azóta történt

Előzmények