Ingyenessé válik a Creative Cloud diákok számára

Az Adobe május 31-éig ingyenessé tette a Creative Cloud szolgáltatást azon diákok számára, akik  eddig az iskolában használták az Adobe szoftvereit, de a koronavírus terjedésének lassítása érdekében életbe lépett kormányrendeleteknek megfelelően bizonytalan ideig kénytelenek otthonról folytatni tanulmányaikat.

Fontos megjegyezni, hogy az ingyenesség kizárólag abban az esetben jár a diákok számára, ha az iskola, ahol tanulnak rendelkezik aktív Creative Cloud előfizetéssel, továbbá a tanulók csak azokhoz a desktop szoftverekhez vagy csomagokhoz kapnak hozzáférést, amire az iskola előfizet. Az egyéni licenceket az intézmény rendszergazdája kérelmezheti a linkelt űrlapon, melyek kiosztása szintén az ő feladata lesz, a vállalat ezzel a módszerrel el tudja kerülni, hogy olyan tanulók is visszaéljenek a cég segítségével, akiknek tanulmányaik során nincs szükség az Adobe kreatív alkalmazásaira.

Az erre vonatkozó sajtóközlemény egyébként az után került nyilvánosságra, hogy a Syracuse Egyetem egyik professzora Twitteren felvetette az Adobe-nak az ingyenes licencek lehetőségét. Miután a CC szolgáltatásért felelős alelnök, Mala Sharma személyesen válaszolt a kérdezőnek, mindössze két napra volt szükség, hogy a kérésnek eredménye legyen.

Azóta történt