Ingyenes védelem a betárcsázó programok ellen

A NETÉRT szakmai partnerével, a ZeroBug Company-val együttműködve – a csaló betárcsázó programok további elterjedésének megakadályozása érdekében – a www.vedekezz.hu honlapon ingyenesen elérhetővé tette az „Agressive Dial Control Personal v1.0” telefonoskapcsolat-ellenőrző programot.

Magánfelhasználók ingyen juthatnak hozzá a hazai fejlesztésű és magyar nyelvű szoftverhez. A tesztek szerint a program a Windows operációs rendszer összes elterjedt változatában (Win9X/Me/NT/2000/XP) megbízhatóan szabályozza a számítógép által modemen keresztül kezdeményezett kimenő telefonhívásokat, beállítás szerint csak a helyi és 06-51-es hívásokat engedi tárcsázni. A szoftver ezen kívül engedélyezi vagy tiltja a kimenő tárcsázásokat a nap minden órájára beállítható módon.

(*) A NETÉRT Egyesület által gondozott www.vedekezz.hu portálon egyszerű, áttekinthető struktúrában az összes technikai információ fellelhető a kapcsolatváltó betárcsázó programokról. Az érdeklődők a bonyolultabb – például Linux operációs rendszerre vonatkozó – kérdésekre is választ kaphatnak, de a legtapasztalatlanabb felhasználók nyelvén írt anyagok is elérhetők. A NETÉRT Egyesület a honlapon a későbbiekben információkat, híreket, ajánlásokat tesz közé különféle, Internethez kapcsolódó csalásokkal kapcsolatban.

Azóta történt

Előzmények