Idén is megrendezik az Informatikai Biztonság Napját

Idén is megrendezik a tavaly az ICON Számítástechnikai Rt. kezdeményezésére hagyományteremtő szándékkal először megtartott Informatikai Biztonság Napját (ITBN), melyről lapunk – mint médiatámogató – a helyszínről fog beszámolni. A szeptember 26-i esemény most is az informatika, azon belül az informatikai biztonság nagy neveit, ismert szakértőit vonultatja fel. Az idei év újdonsága, hogy a MOM Park mozijában zajló szakmai rendezvény után egy másik helyszínen, kifejezetten az otthoni felhasználóknak is szerveznek programokat.

A délelőtti és délutáni, vállalati IT-szakembereknek, rendszergazdáknak szóló szakmai előadások, fórumok az idén is kuriózumokkal szolgálnak. Többek között előadást tart Marcus J. Ranum, a proxy tűzfal megalkotója, a világ egyik legnevesebb biztonságtechnikai szakértője; John K. Davies, a brit kormányzat szakértője; és Guy Lifshitz, az EU ipari rendszereit vezérlő hálózatok biztonságáért felelős rendszerintegrátor vezetője is. A rendezvényen a húsznál is több támogató képviselőitől is elhangzanak előadások, gyakorlati bemutatók.

„Az ITBN célja nem más, mint hogy tájékoztatást nyújtsunk az informatika biztonságának legfrissebb kihívásairól, és megadjuk rá az aktuális válaszokat. Ez egy egyedülálló lehetőség, hogy az informatikusok egy időben, egy helyen mindent megtudjanak, nemzetközi szakértőktől kérdezhessenek, minden kérdésükre választ kaphassanak. Ez tehát egyfelől egy speciális szakmai fórum, másfelől viszont az ország legnagyobb ilyen jellegű szakmai eseménye, melynek egyik legfontosabb feladata a biztonsági tudatosság kialakítása, a károk megelőzése” – nyilatkozta Keleti Arthur, az ITBN összefogás főszervezője

Idén az esemény számos biztonsági gyártót és integrátort vonultat fel. A hallgatóság közel 30, informatikai biztonsági témáról szóló előadás közül választhat 3 különböző szekcióban. A közönség a szabályzások szintjétől egészen a hálózatbiztonsági kérdésekig, valamint a rendszerintegrációs tapasztalatokig minden mérvadó szakmai szereplő véleményét megismerheti, és az előadások szüneteiben konzultálhat az informatikai biztonság témakörében ma Magyarországon jelen lévő gyártók szinte mindegyikével.

Az idei évi ITBN újdonsága, hogy a délelőtti és délutáni szakmai rendezvény kiegészül egy másik helyszínen, kifejezetten otthoni felhasználóknak szóló, késő délutáni eseménnyel. A Microsoft által a hétköznapi számítógép-felhasználók számára a Millenáris Parkban, a Jövő Házában fél ötkor szervezett ingyenes rendezvény mindenkinek szól, aki Windowst használ otthon. Játékos, közérthető formában mutatják be a fertőzések formáit, s hogy mire kell figyelnie az embernek, ha internetközelbe merészkedik. Bemutatják például a Microsoft új, ingyenesen hozzáférhető biztonsági alkalmazásait, a Defendert, a Windows Live Safety Centert és a Rosszindulatú szoftvert eltávolító eszközt, valamint ezek használatát.

Azóta történt

Előzmények