Hogyan oszthatunk meg nagy fájlokat gyorsan, egyszerűen, ingyen

(Csetresz) Időnként megesik, hogy nagy méretű fájlokat kell az embernek megosztania másokkal, s ilyenkor kiderül, hogy ezt végrehajtani nem is olyan könnyű. Ha mondjuk nincs saját szerverünk, s a munkahelyi szerverre sincs lehetőségünk feltölteni, de van egy 100 megabájtos csomagolt fájlunk, amibe képeket tettünk, hogy eljuttassuk több emberhez is, akkor a következő a helyzet: a levelezés a méret miatt kizárva, s ha esetleg létrehozunk egy ingyenes weboldalt, akkor azt tapasztaljuk, hogy a szolgáltatók (azok is, akik egyébként korlátlan tárhelyet biztosítanak) az egyes feltöltött fájlok méretét jóval 100 megabájt alatt szabják meg.

Ha nem akarunk fizetni az átmeneti tárhelyért, akkor nem sok megoldás marad, s ezek közül az egyik a nemrég indult FileURLs. Habár elég sok hasonló szolgáltatást lehet a neten találni (csak az ismertebbek közül: Rapidshare, MegaUpload), ám az egyelőre béta-verziójó FileURLsnek két nagy előnye van velük szemben: az egyszerűsége, illetve az ingyenessége.

Néhány lépés, néhány opció; villámgyors a használata. Megadjuk a forrást, mely maximum 250 megabájt lehet, kiválasztjuk a lejárati időt (1–7 nap), eldöntjük, hogy szükséges-e jelszó a letöltéshez, majd feltöltjük a fájlt. Ezek után megkapjuk a letöltés linkjét, s ezt már küldhetjük is az érdekelteknek.

Azóta történt

Előzmények