Hétvégi mobilaréna a SYMA-csarnokban

A mobiltelefonok és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások jelenét és jövőjét kívánja bemutatni a ma délelőtt nyitó és vasárnap 18 óráig tartó – első alkalommal megrendezésre kerülő – Mobil Show 2006 szórakoztató kiállítás és vásár a budapesti új SYMA Sport- és Rendezvényközpontban.

Több mint negyven kiállító újdonságai láthatók majd a kiállításon, ahol bemutatkoznak a T-Mobile nagy sebességű mobilinternet és videotelefon szolgáltatásai és a TV2 Mobizódjai is. Élőben lesz kipróbálható a bluetooth alapú új párkereső szolgáltatás, a toothing, és többek között megtudhatjuk majd, milyen mobil eszközökkel segítik a mindennapi testedzést a sportszergyártók. Az üzleti felhasználók részére újdonság lesz a SIM Application Toolkit technológia bemutatása is, amelynek segítségével interaktív értéknövelt szolgáltatások valósíthatók meg a mobiltelefonokon.

A Mobil Show 2006 rendezvény látványos színpadi programokkal és interaktív bemutatókkal ad átfogó képet a hagyományos, beszédalapú szolgáltatások mellett mind szélesebb körben megjelenő multimédiás választékról, a videotelefóniáról, a mobilinternetes alkalmazásokról, a mobiltévéről éppúgy, mint a mobilos parkolási rendszerről.

A kiállítás egész ideje alatt – a vezeték nélküli internetelérésre képes eszközökkel rendelkező látogatók számára – hozzáférhető lesz a helyszíni WifiZone szolgáltatás. A rendezvényen a Prohardver portáljai közül jelen lesz a Mobilaréna is. Standjukon az érdeklődők közelről is megismerkedhetnek a szerkesztőkkel és a szerkesztés módszereivel. Kuriózumként az ide látogatók megtekinthetnek néhány olyan különleges formatervet és modellt, melyeket egyik fórumozónk (ByB) készített nagy műgonddal. A koncepciók természetesen nem működőképesek, de ahová a tervező fát vagy krómot álmodott, ott mindenhol a valós anyagokból lettek elkészítve a remekművek.

A Mobil Show 2006 eseményről bővebbet a www.mobilshow.hu oldalon tudhatnak meg az érdeklődők, ahol megtekinthetik a kiállítás webkamerás adását és a Miss Mobil Show 2006 mms-es szépségverseny nevezettjeinek képeit, videós bemutatkozásait is. Itt adhatják le szavazatukat a látogatók a Mobil Show versenyében az év üzleti telefonjára, multimédia díjazottjára, fashion mobiljára, a legjobb PDA-telefonra, valamint a legnépszerűbb wapos szolgáltatásra, wapos és JAVA játékára is. A rendezvényre a belépés ingyenes.

Az esemény szakmai fővédnöke, Hidasi István, a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának tagja szerint is „jelentős eseménynek ígérkezik a Mobil Show, hiszen fontos szerepe lehet abban, hogy a hatalmas sebességű technológiai fejlődés által elérhető új szolgáltatások közelebb kerüljenek a felhasználókhoz. Az NHH piacélénkítő elvárásai is közel esnek a kiállítás célkitűzéseihez.”

Azóta történt

Előzmények