Helyreigazítás

Elismerjük a hibánkat, és elnézést kérünk az érintettől.

Tegnap megjelent, A Windows XP és a magyar rendőrség című hírünkhöz sajnos egy olyan, az internetről letöltött képet választottam illusztrációnak, mely személyes adatokat is tartalmazott, és ezt figyelmetlenségből nem vettem észre. Nap közben többen figyelmeztettek, így a képet még tegnap lecseréltem, a képet a szerverünkről is töröltem.

A történteket az adatvédelemre különösen érzékenyként mélységesen szégyellem, az érintetettet, Szentesi Tibort ezúton követem meg.

Ezzel párhuzamosan közzétesszük Szentesi Tibor reakcióját, helyreigazítási kérését.

Nem felel meg a valóságnak a cikk azon állítása, hogy a Magyar Rendőrségnél Windows XP rendszerrel telepített gépekkel használják az RZS Neo programot.

A cikkhez felhasznált RZS Neo kép a Miskolci Egyetem Állami- és Jogtudományi Karon 2013 évben írt és az egyetemi MIDRA rendszerbe kötelezően feltöltött szakdolgozatomból származik, amelynek felhasználását nem engedélyeztem ez idáig magán- vagy jogi személynek, továbbá a cikkben sem találtam a szerzői jogok által is megkövetelt, erre irányuló tájékoztatást sem. A cikkben szereplő kép egyébként már megváltoztatott tartamú, a kép felső részéről a dátum teljes mértéken el van távolítva (a kép 2012 évben készült), tehát manipulált és ezáltal az szándékosan a cikk tartalmát hamisan igazolja. Ezen felül a kép a személyes adataimat is tartalmazza, melynek nyilvánosságra hozatalát szintén nem engedélyeztem senkinek.

Mindezek alapján nem felel meg a valóságnak, hogy „…nekik régi gépeik vannak, Windows XP operációs rendszerrel ellátva”, tudomásom szerint a szóban forgó programot napjainkban nem használják fenti operációs rendszerrel illetve annak folyamatos továbbfejlesztése folytán hardver tekintetében sokkal jobb teljesítményű számítógépeket igényel.

A helyreigazítás közzétételének és a szakdolgozatomból kimásolt és manipulált RZS Neo kép cikkből, archívumból és más keresőmotorokból történő törlésének elmaradása esetén az igényemet jogi úton kívánom érvényesíteni.

Jelen kérelmemet a Fővárosi Ítélőtábla 2. Pf. 20821/2014/4. számú határozatára utalással, azt általam elektronikusan aláírt és a saját email címemről elküldve tekintse hitelesnek.

Tisztelettel: Szentesi Tibor