Harminchat megabites ADSL-t kínál az Externet

Az Externet megkezdte a hazánkban jelenleg elérhető leggyorsabb, 36 Mbit/s maximális letöltési és 1,5 Mbit/s feltöltési sebességet biztosító ADSL-csomag értékesítését üzleti felhasználók részére. A szolgáltató által tavaly nyáron bevezetett, több – jelen esetben két – vonal összekapcsolásával megvalósított PowerDSL-előfizetések a bérelt vonali vagy az optikai összeköttetések alternatívái. A nagy sebesség mellett a megoldás előnyeként említi az Externet a redundanciát: az egyik vonal meghibásodása esetén a kapcsolat a másik összeköttetésen továbbra is megmarad.

A 36 megabites hozzáférés jelenleg az ADSL2+-szolgáltatásba bekapcsolt T-Com-területeken vehető igénybe, az Invitel és a Hungarotel szolgáltatási területein a PowerDSL legnagyobb sávszélessége 12 Mbit/s.

Amint arról beszámoltunk, a Magyar Telekom június 1-jétől vezeti be az ADSL2+ technológián alapuló szolgáltatásokat Budapest 12 kerületében és országszerte közel 500 településen. A cég ekkortól két új csomagot biztosít az internetszolgáltatóknak 12 és 18 Mbps maximális letöltési sebességgel. Amint a távközlési vállalat sajtóosztálya lapunk kérdésére korábban elmondta: a maximális feltöltési sebesség 768 kbit/s lesz.

Azóta történt

Előzmények