Hackerek össztüzében két amerikai egyetem

Miközben az egyesült államokbeli University of Colorado szervereit érte – hat hét alatt három – hackertámadás, a San Franciscó-i Sanoma State University rendszerébe munkaállomásokon keresztül törtek be az internet bűnözői. Mindkét esetben a hallgatók neveit és társadalombiztosítási azonosítóit igyekeztek megszerezni, az előbbi esetben 29 ezer diák és hétezer alkalmazott, az utóbbiban 62 ezer 1995 és 2002 között végzett diák adataihoz hozzáférve. Bár a coloradói intézménynél egy korábbi, áprilisi elektronikus betörés után úgy döntöttek, nem használják az egyetemi polgárok társadalombiztosítási számát az azonosításukhoz, néhány alrendszert még nem sikerült átállítani, így azokban megtalálhatóak voltak a kritikus adatok.

Bár hivatalos források szerint egyik egyetemről sem kerültek ki pénzügyi adatok, mindkettő felhívta az érintettek figyelmét arra, hogy jól teszik, ha ellenőrzik bankszámláik forgalmát. A több esetben érintett Coloradói Egyetemen úgy döntöttek, független szakcéggel auditáltatják it-rendszerük biztonságát, beleértve mind a 26 ezer komputerüket – jelentette a San Francisco Chronicle, illetve a The Denver Post.

Hirdetés

Szakmai előadások és koncert: így ünnepli 20. születésnapját a RelNet Kft.

PR Az IT-biztonsági, hálózati és menedzsment megoldások integrálására és támogatására szakosodott disztribútor vállalat az évek során példaértékűvé vált RelNet Partnernapon színvonalas szakmai előadásokkal és szórakoztató programokkal várja a vendégeit – akár az IT Café olvasóit - a Normafa Rendezvényházba.

Azóta történt

Előzmények