Gyilkost fogtak a YouTube segítségével

A sokat emlegetett YouTube „gyakorlati hasznának” újabb bizonyítékáról (nemrég egy teljesítményére büszke gyorshajtót büntettek meg a feltett videó alapján) adott hírt nemrég a Reuters, ugyanis a kanadai rendőrök egy videó segítségével kaptak el egy gyilkossággal gyanúsított férfit.

A Dél-Ontario állambeli Hamilton városának rendőrsége múlt csütörtökön nyilatkozott arról, hogy feltettek a videomegosztó oldalra egy körülbelül egyperces, biztonsági kamera által készített filmet, melyen a gyanúsított egy éjszakai bárba érkezik meg. A kifejezetten nagy médiaérdeklődést kiváltó akció nyomán a filmet több mint harmincezer felhasználó nézte meg.

Jorge Lasso, a hamiltoni rendőrség tisztje egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a bűnüldözők először használták ki ezt a lehetőséget egy nyomozás során. George Gallow, a 24 éves hamiltoni illetőségű gyanúsított az akció után – a videón jól felismerhetően szerepelt – maga jelentkezett a rendőröknél. A fiatalembert egy novemberi, egy parkolóban elkövetett késeléssel gyanúsítják, melynek során egy 22 éves nőt és barátját támadták meg. A lány belehalt sérüléseibe, a férfit még kórházban ápolják.

A helyi rendőrség véleménye szerint az ilyen helyeken – koncerteken, éjszakai szórakozóhelyeken stb. – elkövetett bűncselekmények felderítésében nagy segítséget jelenthet a jövőben is az internet, hiszen például a YouTube-ot használók épp abból a korosztályból kerülnek ki, akik az ilyen rendezvényeket tömegesen látogatják.

Az említett videót azóta levették a YouTube oldaláról.

Azóta történt

Előzmények