GPS helyett WPS

A Skyhook Wireless kereskedelmi forgalomba hozta WiFi Positioning System (WPS) elnevezésű programját, amely az első olyan széles lefedettségű helymeghatározó rendszer, amely a műholdas vagy mobiltelefonos megoldások helyett a 802.11 hálózatokra támaszkodik. A technológia legnagyobb előnye, hogy ha már van bármilyen WiFi-képes készülékünk, akkor használatához nem kell semmilyen új hardverre beruházni.

A Skyhook rendszere jelenleg körülbelül másfél millió magán- és nyilvános Access Point referencia-adatbázisát tartalmazza az Egyesült Államok huszonöt legnagyobb városából. Az adatbázis – amely a cég saját tömörítési eljárásának köszönhetően csak 7 MB méretű – le is tölthető a saját gépünkre, így akár kapcsolaton kívüli módban is használható. A WPS-szoftver a vezeték nélküli eszköz által vett jelek és az adatbázis összevetéséből elméletileg 20-40 méteres pontossággal tudja meghatározni földrajzi helyzetünket. A rendszer az említett huszonöt városban már működik – a borítékolható siker után a szolgáltatási terület remélhetőleg rohamosan bővülni fog.

Hirdetés

Szakmai előadások és koncert: így ünnepli 20. születésnapját a RelNet Kft.

PR Az IT-biztonsági, hálózati és menedzsment megoldások integrálására és támogatására szakosodott disztribútor vállalat az évek során példaértékűvé vált RelNet Partnernapon színvonalas szakmai előadásokkal és szórakoztató programokkal várja a vendégeit – akár az IT Café olvasóit - a Normafa Rendezvényházba.

Azóta történt

Előzmények