Új keresési módszereket tesztel a Google

A Google hivatalos blogjában tegnapelőtt jelentették be, hogy kísérleti jelleggel elindítottak több alternatív keresési módot, melyek speciális igényeket szolgálnak, s a hagyományos keresésnél kifinomultabb módszert alkalmaznak. A most publikussá tett eredmények a tavaly májusban elindított fejlesztést mutatják be.

A nyilvános tesztelésre bocsátott oldalon több lehetőség közül választhatunk. A Map view segítségével a találatok mellett a Google térképes szolgáltatásának találatai is megjelennek, melyek az adott oldalhoz kapcsolódnak, így megkönnyítik a keresőszóhoz kapcsolódó látványosságok, üzletek, szolgáltatások, programok kiválasztását.

Google Map View

A Timeline view esetében a keresőmotor a weboldalakon található évszámok alapján gyűjti össze a találatokat, s a találati sűrűséget a lista tetején található időgrafikonon ábrázolja is, s emellett lehetőséget ad az időszakok szerinti szűrésre is.

Google Timeline View

A harmadik lehetőség az úgynevezett Info view, mely elsőre nem sokban különbözik a hagyományos listától, ám ennek a találati oldalára beépítettek négy szűrési lehetőséget is, tehát lehet a listát szűkíteni dátum alapján, valamilyen méret alapján (például 10–15 kg), földrajzi hely alapján, illetve átválthatunk képkeresőre is.

Google Info View

Azóta történt

Előzmények