Furcsa dolgokat művel a Gmail

Az egyik barátomnak küldtem levelet pár napja, aztán amikor telefonon rákérdeztem, hogy miért nem válaszol, azt állította, meg sem kapta. Megnézte mindenhol, hátha csak elkeveredett az üzenet. Mivel nem találta sehol, én is ellenőriztem, hogy minden rendben volt-e. Ekkor jöttem rá, hogy nem neki üzentem, hanem egy másik ismerősömnek, akit ugyanúgy hívnak.

Azt gondoltam, előfordul az ilyesmi, nem tulajdonítottam különösebb figyelmet a dolognak, csak az volt a szokatlan, hogy rendszeresen küldünk egymásnak e-mailt, és múlt héten is mindent úgy csináltam, ahogy szoktam. Most láttam azonban, hogy a Gmail Twitter csatornáján sűrű elnézéskérések közepette azt ígérik, megjavítják az automatikus kiegészítés funkciót.

Nem csak nekem okozott tehát kellemetlen pillanatokat a szolgáltatás, valamit elrontottak a programozók, mikor a Google levelezőjének automatikus címkiegészítésén változtattak valamit. Nálam sokkal bosszúsabb felhasználókkal találkozni a csatornán egyébként, ezek alapján jól látszik, sokan használják hozzám hasonlóan a Gmailt, ők sem figyeltek oda, hogy kinek küldenek levelet.

Van, aki azt állítja, olyan helyre ment el az üzenet, ahova korábban csak néhányszor küldött levelet, ahelyett, hogy az eredeti célpontot találta volna el a szolgáltatás, több tízezer üzenetváltással a múltban. Ennél több részletet nem tudunk, csak annyit javasolhatunk, hogy mindenki ellenőrizze le alaposan, jó címzettet jelölt-e meg.

Azóta történt

Előzmények