Function 2009 digitális művészeti találkozó és demoscene party


Idén hetedik alkalommal, szeptember 18-20-ig rendezik meg Magyarország és a régió legnagyobb nemzetközi demoscene partyját, a Function 2009-et. A Function 2009 egy számítógépes találkozó, ahol a digitális művészetek rajongói mérik össze tudásukat, cserélnek tapasztalatot.

Hirdetés

Hasonlóan az elmúlt évekhez idén is több kategóriában mérhetik össze tudásukat a digitális művészek, többek között lesz realtime demo, intro, animáció, grafika, zene, fotó és 4 kilobájtos procedurális grafikai verseny is. A játékfejlesztői versenyt a tavalyi évhez hasonlóan a jatekfejlesztes.hu oldallal közösen rendezik meg.

A versenyeken kívül grafikai és programozási témájú előadásokat is hallgathatnak az érdeklődők, az élmény teljességének érdekében pedig két kiváló DJ (dsh [drum-and-bass] és DJ Flatline [happy hardcore/hardstyle]) is jelen lesz.

A szervezők minden érdeklődőt és megmérettetni vágyó alkotót (zenészt, grafikust, fotóst, programozót, animátort) örömmel várnak. A bemutatott művek helyezéséről a helyszínen a közönség fog szavazni.

Mindemellett a partyn folyamatosan nagyméretű kivetítőn lesznek láthatóak az elmúlt évek legszínvonalasabb demoscene produkciói, illetve – csúcspontként – a kifejezetten a partyra nevezett legújabb alkotások.

Azóta történt

Előzmények

  • Bloggerek, ne lopjatok!

    Az egyik legnagyobb hírügynökség szerint 33 szót idézni már szerzőijog-sértés lehet. De beszéljük meg, mondják.