Elkészítették a világ legjobb FPS-szimulátorát

A különféle szimulátorok építése mindig is nagy mókának számított, valszínűleg a tisztelt olvasók közül is sokan feltennék a kezüket, ha a biztos anyagi háttér fényében önkénteseket gyűjtenénk mondjuk egy autóversenyt szimuláló gép építéséhez. A brit Channel5 csatona Gadget Show című műsorának stábja (a dolog itthon Bigyó-show néven fut) ennél is tovább ment: egy FPS-szimulátor építésébe vágtak bele.

A fenti trailer megtekintése után valószínűeg mindenki számára egyértelművé vált, hogy miről van szó. A Battlefield 3 nevű játékot futtató szimulátor egy négy méter magas, kilenc méter átmérőjű félgömbben kapott helyet, benne öt projektor vetíti körbe a gépet, mozgásunkat pedig tíz infravörös érzékelő és egy megbuherált Kinect követi. A fegyver vezeték nélküli, a talaj pedig egy többirányú futószalag, melynek segítségével nem azt modellezi a gép, hogy merre nézünk, hanem azt is, hogy merre mozgunk. A legkeményebb a dologban az, hogy a szimulátor szó szerint visszalő, ugyanis elhelyeztek benne egy tucat paintball fegyvert, melyek nagyjából három-négy méteres távolságból lövik ránk a festékgolyót, ha hibázunk.

A szimulátorról szóló adást ma este helyi idő szerint 9 órakor fogja sugározni a Channel5. Az FPS-ek rajongóinak mindenképp érdemes lehet megmézni, hogy mit tud a cucc, bár otthon valószínűleg senki nem fog hasonló dolgot építeni, mivel az ára átszámolva 170 millió forint körül mozog.

Azóta történt

Előzmények