Folytatódik a Unity céges resetelése

A dolgozók 25 százalékát küldi el a Unity. Hasonló intézkedés során a Twitch a munkavállalók 35 százalékát.

A Unity egy hatósági dokumentumban és belső üzenetben jelezte, hogy a dolgozók 25 százalékát tervezi elküldeni következő körben, ami nagyjából 1800 munkavállalót érint.

Ez lesz a cég legnagyobb leépítése, a folyamat márciusban zárul le. A játékiparban jelentős (de film- és autóiparban is használják 3D-s vizualizációhoz, VR-hoz) vállalat szoftvereit több mint 1,1 millió fejlesztő használja, köztük a Pokémon GO, a Beat Saber vagy a Hearthstone tulajdonosai is.

A mostani leépítés minden csapatot és régiót érint, és a folytatása az átmeneti vezérigazgató, Jim Whitehurst céges resetelésének, amit novemberben jelentett be. Most újra megígérte, hogy kevesebb dologgal foglalkoznak majd, hogy az alaptevékenységükre kerüljön a hangsúly, garantálva legyen a hosszú távú siker és nyereség.

További változtatásokról nem beszélt, de szóvivők szerint lesznek még, a leépítés pedig a negyedik hullámot jelenti a kirúgások terén.

Ezekre a lépésekre a cég szeptemberi, árazási botránya után kerül sor – a húzással megégette magát a vállalat, visszatáncolt, átvariálta a díjakat, majd a vezérigazgató távozott. Az átmeneti vezető novemberben ígérte meg a nagy resetet, már akkor megszüntettek együttműködéseket, bezártak irodákat. Az intézkedések tetszenek a befektetőknek, a reset első híre óta az árfolyam közel 40 százalékkal emelkedett.

Ha pedig kirúgások: elvileg még ma bejelenti az Amazon, hogy a Twitch dolgozóinak 35 százalékát, úgy 500 embert rúg ki. Az üzletág 9 évvel a felvásárlás után sem nyereséges.

Azóta történt

Előzmények