A billentyűzet veszélyesebb, mint a WC-ülőke

(Infobulvár) A Which? nevű angol fogyasztóvédelmi csoport véleménye szerint a hivatalokban, közösségekben használt számítógépes billentyűzetek sokkalta nagyobb egészségügyi kockázatot hordoznak, mint a közös illemhelyek WC-ülőkéi.

A csoport által felkért szakértők egy átlagos londoni hivatal billentyűzeteit vizsgálták meg, s a 33 eszközből négyen találtak egészségre káros mikrobákat, egyen pedig ötször annyi baktériumot, a határérték 150-szeresét mutattak ki, mint az iroda illemhelyének ülőkéin – az egészségügyi szakemberek e billentyűzet azonnali eltávolítását és fertőtlenítését rendelték el. Ahogy Peter Wilson mikrobiológus plasztikusan kommentálta az eredményt a BBC-nek: „…az van a billentyűzeten, ami használójának orrában és beleiben…”.

A Which? közleménye felhívja arra a figyelmet, hogy a hivatalokban használt billentyűzeteket igen ritkán tisztítják (a becslések szerint az emberek 10 százaléka soha, 46 százalékuk pedig legfeljebb havonta egyszer tisztítja meg a használt billentyűzetet), s egy fertőzött alkalmazott megbetegítheti a munkatársait, ezért rendszeres és alapos tisztítást ajánl az ilyen munkahelyeken.

Arról nem szól a híradás, hogy melyik tisztítószergyártó cég szponzorálta a kutatást…

Azóta történt

Előzmények