Fejleszti komáromi gyárát a Perlos

Mintegy 15 millió eurós, azaz közel 3,8 milliárd forintos invesztícióval további kilencezer négyzetméter alapterületű üzemcsarnokkal bővíti komáromi gyáregységét a Magyarországon 1999 óta jelen lévő finn Perlos Oyj. A vállalat a Nokiának precíziós műanyagokat, telefon-előlapokat és -hátlapokat, illetve más kiegészítő alkatrészeket készít. A mostani beruházás keretében az üzemcsarnokba egy új festő gépsort telepít, amely a tervek szerint 2005 első negyedében kezdi meg a gyártást.

A bővítés összefügg a Nokia idén januárban bejelentett 50 millió eurós fejlesztésével, amelynek eredményeként duplájára növeli komáromi gyáregységének kapacitását. A cég logisztikai szempontok alapján döntött a magyar bázis fejlesztéséről, s a tervek szerint innen látják majd el az európai mellett a közel-keleti és az afrikai piacokat is.

A Perlos legutóbb 2002-ben bővítette komáromi gyárát, akkor egymilliárd forintot költött üzemének fejlesztésére, melyet 12 ezer négyzetméteresre bővített. A korábbi logisztikai beruházás során közölték, hogy esélyt látnak a kapacitás bővítésére, ha a kereslet növekszik.

Azóta történt

Előzmények