WhatsApp: százmilliárd üzenet naponta

A felvásárolt szolgáltatás megérte az árát, így további bővítéseket terveznek.

A Facebook által felvásárolt WhasApp alkalmazáson keresztül a felhasználók ma már naponta körülbelül 100 milliárd üzentet továbbítanak – jelentette be Mark Zuckerberg tegnap, amikor a vállalat negyedéves eredményeit ismertette.

Összehasonlításként a növekedés illusztrálására: 2014-ben napi 50 milliárd üzenetet küldtek a felhasználók, míg a WhatsApp ez év elején, a csúcsterheléskor, az újévi üzenetek küldésének napján bonyolított le ekkora forgalmat, mint most egy átlagos napon. Ezzel a számmal az alkalmazás verhetetlenül első az azonnali üzenetküldő szolgáltatások piacán. A felhasználók száma is töretlenül növekszik: 2014-ben kevesebb mint 500 millióan használták, ma már kétmilliárd felett van ez a szám (Facebook Messenger: 1,3 milliárd).

Mark Zuckerberg elmondta azt is, hogy elkötelezettek a fejlesztés folytatását illetően, igyekeznek összekapcsolni termékeik használatát, főképp az üzleti világot megcélozva: „Ha egy kisvállalkozás megnyit egy boltot, akkor ők már képesek vagy képesek lesznek a kereskedelmi jelenlétüket egy lépéssel megteremteni a Facebookon, az Instagramon és a WhatsAppon.”

A vállalatvezető felhívta arra is a figyelmet, hogy tesztek kedvező fogadtatása után hamarosan frissítik az Instagramot is, átemelve a programba a Messenger „legjobb képességeit”, illetve felhasználóiélmény-javítás következik be mindkét alkalmazásban. Emellett megkönnyítik a vásárlás lehetőségét a WhatsApp chatekben, illetve integrálják a Facebook Shops szolgáltatást is.

A vállalatcsoport negyedéves eredménye egyébként meghaladta a várakozásaikat: a harmadik negyedévben 21,47 milliárd dolláros árbevételt értek el, szemben a várt 19,82 milliárddal.

Azóta történt

Előzmények