Érkezik a Hotmail utódja, a Windows Live Mail

Új béta-verziót adott ki a Microsoft a "Windows Live" termékpaletta részeként bemutatkozó webes levelezőprogramból, amelynek a régi Hotmail szolgáltatást kell felváltania 2006-ban. A szoftvercég július óta több ezer tesztelő bevonásával finomítja a programot, és a következő pár hónapban még több felhasználó számára teszi elérhetővé, a nagyközönségnek azonban feltehetően jövő év tavaszáig kell várnia az új levelezőprogramra.

A Windows Live Mail fejlesztése során mindent a nulláról kezdtek Redmondban annak érdekében, hogy számottevő teljesítménynövekedést tudjanak elérni, és új funkciókat építhessenek a programba. Ezek nagy része az asztali Outlook levelezőprogramokból lesz ismerős.

A beépített helyesírás-ellenőrző a már megszokott aláhúzós-jobbklikkelős Word-módszert fogja követni. Új szemléletű biztonsági modellt kap a levelező, amely a beérkező leveleket három biztonsági kategóriába sorolja: ismert feladó, ismeretlen feladó és nem biztonságos kategóriába. A nem biztonságos kosárba kerülő levelekről külön figyelmeztetést ad a rendszer. A készítők remélik, hogy ezzel jobban kivédhetők lesznek a komoly károkat okozó phishing-támadások.

A Windows Live Mailben az elektronikus levelek küldésén-fogadásán kívül azonnali üzenetküldésre és blogok kezelésére alkalmas modulokat is találunk majd. A Hotmailben ingyenesen elérhető 250 MB-os tárhely helyett az utód 2 GB-ot fog nyújtani, és a Microsoft ígérete szerint a felhasználóknak a régi hotmail.com-os e-mail címeikről sem kell lemondaniuk, mivel azok használhatók lesznek a Windows Live Mailben is.

Azóta történt

Előzmények