Jövőre nyit az első eMAG áruház

A vállalat kőkeményen megnyomja a Fekete Pénteket, és komoly beruházással fejlesztik logisztikai központjukat is.

A Naspers csoport többségi tulajdonában lévő eMAG jelenleg négy kelet-közép európai országban van jelen, és Románia, Lengyelország, illetve Bulgária mellett Magyarországon is egyre fontosabb szerepet tölt be a vállalat az online kereskedelemben. 2013-ban kezdték meg a munkát hazánkban, IT eszközök forgalmazásával, és jelenleg is központi szerepet játszanak az ilyen típusú modellek a kínálatukban, amellett, hogy azóta már más termékkategóriák megjelentek a portfólióban.


[+]

A cég nagyságát jól mutatja, hogy a választék 77 márka közel egymillió termékéből áll. Magyarországról  látogatók átlagosan havonta 6,5 millió alkalommal keresik fel a weboldalt, és mintegy 3800 fő dolgozik jelenleg a cégnek globálisan, köztük 700 fejlesztő. Az offline kereskedésben az eMAG jelenleg nem túl erős, de a vállalat magyarországi részlegének ügyvezető igazgatója, Catalin Dit elárulta, hogy 2018-ban jelentős energiákat fordítanak arra, hogy e téren is előrelépjenek.  Azaz konkrétan rendes áruházat fog nyitni a tervek szerint az Emag, ahol nyilván át is lehet majd venni a már megrendelt termékeket. Ez jelentheti akár a későbbiekben a hazai piac átalakulását is, hiszen egy igen fajsúlyos résztvevőről van szó, amely jelenleg a legerősebb online kereskedések közé tartozik.

Most jön a Black Friday, ami a különféle akciók miatt különösen nagy forgalmat generál. Idén 1,2 millió egyedi látogatóra számítanak, és 2,5 millió eurós IT beruházással biztosítják az ehhez szükséges hátteret. Jelenleg a Magyarországi raktárban a nagy rohamot 36 000 tévével, 29 000 mobillal, 9000 laptoppal és 27 000 nagy- és 65 000 kisháztartási géppel várják, ami azért elég jól jelzi, hol is tart mostanában a cég.

A vállalat alkalmazásával (Android, iOS) lehet vásárolni a Fekete Pénteken, amelynél az egyszerűségre helyezték a hangsúlyt. Értelemszerűen itt tájékoztatást kapnak folyamatosan a felhasználók az aktuális akciókról, és egyetlen érintéssel meg is vehetnek bármit. A jövőre vonatkozóan is komoly tervei vannak a cégnek. A konszern üllői telephelyén láthattuk annak az automatizált rendszernek az alapjait, amely a tervek szerint januárban áll munkába, és 3000 négyzetméteren 200 000 termék tárolását és kezelését teszi lehetővé, és a tervek szerint jelentősen felgyorsíthatja majd a munkát.

Azóta történt

Előzmények