2019. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

Eljött a hálózati szkennerek ideje

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A Canon szerint növekvő digitalizálási „kényszer” tapasztalható Magyarországon.

Egy mai termékbemutatón (Canon ScanFront 220P szkenner) hangzott el az a vélemény, hogy a digitalizálási igény folyamatos növekedésének húzóágazatai az e-government, a bank és pénzintézetek, az egészségügy és a logisztika, valamint a szolgáltatók ügyfélszolgálatai lesznek a következő években. Tény, a digitalizálási „kényszer” világszerte egyre nagyobb méretet ölt, független elemzők várakozásai szerint a dokumentum-beolvasó szkennerek piacán 14 százalékos, ezen belül a hálózati beolvasók piacán 46 százalékos bővülés várható 2007-ről 2011-re (Infosource-jelentés).

A Canon Hungária prognózisa

A Canon Hungária Kft. közel 5 milliárd forintos éves forgalmú CBS (Canon Business Solutions) üzletága hazai viszonylatban még dinamikusabb növekedést prognosztizál: a már felsorolt nagyfogyasztók mellett a hazai elemzések azt mutatják, hogy növekvő a digitalizálási igény a hazai kkv-szektor részéről is. A folyamat eredményeképpen a hálózatba köthető szkennerek egyre inkább ugyanolyan általános, standard hálózati kiegészítőkké válnak az irodai környezetben, mint jelenleg a nyomtatók. A papír alapú dokumentumok digitalizálási igényének növekedésére kínál megoldást a Canon új fejlesztése, a ScanFront 220P, a cég első igazi hálózati, csoportmunka-támogató dokumentum-beolvasó szkennere.

Hirdetés

A digitalizálás terjedésének húzóágazatai

A közszférában valamennyi, az ügyfélszolgálatokra beérkező dokumentum alapú bejelentés – űrlap, kérvény stb. – digitalizálása alapfeltétele a további elektronikus ügyintézésnek. 

Az egészségügyben és a gyógyászati piacon a digitálisan tárolt és megosztott információk nem csupán a készletgazdálkodást teszik minden korábbinál hatékonyabbá és átláthatóvá, de a kórtörténetek nyilvántartása, a diagnosztikai hatékonyság növekedésének és a reakcióidők jelentős csökkentésnek is alapfeltétele az adatok elektronikus megosztása és tárolása. Az egészségügyi létesítményeknek ma jelentős és masszívan növekvő részét, akár alapterületük több tíz százalékát is lekötheti a hagyományos, papír alapú dokumentumok tárolása. A digitalizálás ezeket a problémákat is megoldva lehetővé teszi, hogy az elektronikusan tárolt és megosztott információk segítségével jelentős kapacitások szabaduljanak fel, miközben az adatokban történő visszakeresési lehetőségek minden eddiginél gyorsabbá, egyszerűbbé, hatékonyabbá válnak.

A pénzügyi szektorban és a logisztika területén a digitalizálás alapvető fontosságú és egyre inkább nélkülözhetetlen hozzáadott értéket képvisel, hiszen a meglévő információk gyors és hatékony elektronikus megosztását teszi lehetővé a munkacsoportok egymástól távol eső tagjai között is. Ezzel nemcsak az ügyfelek tájékoztatása válik minden eddiginél hatékonyabbá, de a reakcióidők is jelentősen javulhatnak az erős versenykörnyezetben.

Az ügyfélszolgálatok hatékonyságának szintén meghatározó részét képezi a szolgáltatók piacán jelentkező igény az adatok elektronikus tárolására és megosztására, amely ma még versenyelőnyt, holnap azonban már a versenyképesség megtartásának alapfeltételét jelenti.

A Canon válasza a digitalizálási kihívásokra

A várható igényekre a Canon válasza egy A4-es színes, hálózati munkacsoportokat támogató lapolvasó, a ScanFront 220P, amely a gyártó szándékai szerint a dokumentum-beolvasó eszközök iránti növekvő igényt hivatott kielégíteni. A készülék 8,5 hüvelykes TFT érintőképernyős monitora és a beépített Windows CE 5.0 szoftver már a beolvasáskor lehetővé teszik az eredmény ellenőrzését vagy módosítását, még mielőtt a készülék használója a saját munkaállomására visszaérve észlelné az esetlegesen hibás beolvasási minőséget vagy módot, rákényszerülve ezzel a folyamat időigényes megismétlésére. A munkatársak megtekinthetik a képeket, elforgathatják-nagyíthatják, szerkeszthetik őket és kereshetnek köztük a képernyőn, előkészítve azokat az igény szerinti küldésre. Az egyszerűen kezelhető felületen a felhasználók néhány egyszerű lépésben teljesíthetik feladataikat.

A nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások irodai környezetében található munkacsoportoknak szánt ultra-kompakt lapolvasó lehetővé teszi a felhasználók számára a beolvasott digitális adatok átküldését közvetlenül a személyi és a megosztott mappákba, vállalati hálózatra, vagy akár FTP oldalakra, USB eszközökre és e-mailbe. A berendezés ezen kívül ultrahangos technológiával érzékeli, ha véletlenül összetapadt lapokat adagolt, így szüntetve meg az ebből a problémából fakadó információveszteséget.

Előnyök a rendszergazdáknál

A biztonságos hozzáférés érdekében a készülék ujjlenyomat azonosítással biztosítja az arra jogosultak eszközhasználatát. Minden használó rendelkezik belépési névvel és jelszóval a készülék használatához, valamint a pdf dokumentumok titkosítása is lehetséges. A ScanFront lehetővé teszi az informatikai vezetők és rendszergazdák számára, hogy az egyes felhasználók részére különböző szintű hozzáféréseket biztosíthassanak, felhasználói profilokat, feladatokat definiáljanak. További előny, hogy a rendszergazdák távolról is regisztrálhatják a felhasználókat az egyes szkennerekre, így egy teljes ScanFront flottát irányíthatnak biztonságosan.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.