Hackertámadás érte az Európai Központi Bank egyik weboldalát

A szervezet leállította az oldal működését, de hangsúlyozzák, hogy bizalmas személyi és pénzügyi adatok nem forogtak veszélyben.

Az Európai Központi Bank (EKB) tegnap közleményben jelentette be, hogy illetéktelen behatolást észleltek egy olyan weboldalukon, melyet egy külső szolgáltató hosztol.

A szóban forgó oldal neve Banks’ Integrated Reporting Dictionary (BIRD), ez gyakorlatilag egy hírlevél és tanácsadó oldal, arra szolgál, hogy a feliratkozóknak segítsenek helyes és szabályos statisztikai és vizsgálati jelentéseket készíteni.

A bank biztonsági szakemberei egy szokásos, rutinellenőrzés során arra figyeltek fel, hogy valaki vagy valakik egy olyan malware-t telepítettek a szerverre, mely képes adatokat lopni. Jelen esetben a 481 feliratkozó, tag nevét, e-mail címét és beosztását (jelszavakat nem). Ezek az adatok nagy valószínűséggel kikerültek, de az EKB a leállítás után minden érintettet figyelmeztetett az incidensre, és hangsúlyozzák, hogy a támadók nem férhettek hozzá a belső banki rendszerhez.

Azóta történt

Előzmények