Terjeszkedik az eBay, hat újabb platform indul be

Az eBay, a világ legnevesebb internetes aukciós oldala és oroszországi képviselőjük tegnap bejelentették, hogy a fogyasztók kiszolgálása és a terjeszkedés érdekében márciustól hat újabb platformot nyitnak meg, pontosabban az eBay oldala az angolon kívül más nyelveken is  teljes értékűen elérhető lesz.

A mostani lépésben kedvezményezett országok: Oroszország, Görögország, Csehország, Norvégia, Dánia és Svédország – azért épp ezek, mivel az eBay statisztikái szerint ezeken a területeken a legnagyobb érdeklődés a szolgáltatás iránt. Az új oldalakon vásárolni kívánók továbbra is a PayPal online fizetési rendszere alapján hajthatják végre ügyleteiket. De az új platformok nem kínálják az eBay teljes szolgáltatáspalettáját, mivel az öt új felületen (egyelőre?) csak a fix áras termékek lesznek elérhetőek, az aukciósak nem.

A lépés mögött valószínűleg az orosz piac bővülése is rejtőzik, ám azt is tudni kell, hogy Oroszországban az eBay egy nagyon erős versenytársra talál, a Molotok.ru oldalra, ahol naponta 200 ezer látogató fordul meg, s árukészletük több mint ötmillió tételből áll.

  • Kapcsolódó cégek:
  • eBay

Azóta történt

Előzmények

  • A leggyakoribb jelszó: 123456

    Az internetezők egy jelentős hányada nem törődik a bizalmas adatai védelmével, és pofonegyszerű jelszavakat használ. Ez ma veszélyes taktika.

  • Egy új eBay szupergazdagoknak: kétmillió dollár a belépő

    A milliárdosoknak szóló oldal arra épít, hogy a világ leggazdagabbjai is szeretnek drága, de használt holmikat venni – más milliárdosoktól.

  • Véget ér a Skype-balhé

    Lapértesülések szerint a szolgáltatás kitalálói fogják visszavásárolni az Ebay üzletágát. Cserébe a pereket visszavonják.

  • Eladják a Skype-ot?

    A New York Times úgy tudja: az Ebay még ma bejelenti az ügyletet. Magánbefektetők és talán újra az alapítók kezébe kerül a cég.