2017. október 21., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tech rovat / M2M rovat

Drónok veszik el a biztonsági őr és kamera munkáját?

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Interesting Engineering

Egy japán vállalat hosszú tervezés és engedélyezési eljárás után végre elindította szolgáltatását. Havi negyven dollárért vigyáznak ránk a drónok.

Hirdetés

A vezető nélkül repülni képes, kamerával felszerelt eszközöket rengeteg dologra lehet használni. A Secom nevet viselő, japán egyik vezető biztonsági vállalata például alternatívát lát bennük a biztonsági kamerákkal szemben. Az ötlet onnan jött, hogy a klasszikus falra illetve plafonra rögzített képrögzítőkből sok kell, míg a drónok körbejárhatnak, megközelíthetnek helyszíneket, alaposabban megvizsgálhatnak egy-egy gyanús tereptárgyat, vagy akár követhetik is a mozgó objektumokat.

A Secom drónjait ötméteres magasságra és maximum 10 km/órás sebességre tervezték, ha pedig kifogyna a szufla, csak vissza kell térniük a direkt erre a célra fejlesztett leszállóegységre, ami azonnal megkezdi a telepek visszatáplálását. A vállalat már tavaly nyáron el szerette volna indítani a szolgáltatást, azonban a repülésügyi hatóság mindeddig nem engedélyezte a 3-5 méteres magasságban történő repkedést és képrögzítést.

A leszállóegységet 6600 dollárért adja a cég, drónokat pedig már 40 dolláros havidíjért bérelhetnek az érdeklődők. Ahogy az Interesting Engineering is írja, nem rossz ár ez egy biztonsági őrért.

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.