A Disney üzlete megmutatta, hogy már nem ér olyan sokat az Epic

A The Information szerint a 1,5 milliárd dolláros befektetés 9 százalékot jelent a Disney számára az Epic Gamesből, így utóbbi kevesebbet ér, mint sokan gondolták.

Nemrég a Disney felvázolta a nagyszabású terveit, melynek része, hogy többek között a játékiparba is betörnek, és ehhez 1,5 milliárd dollárért vásárolták be magukat az Epic Gamesbe.

Elsőre úgy tűnt, hogy ezért elég kicsi részesedést kaphatnak, de a The Information jelentése szerint az üzlet 22,5 milliárd dollárra értékelte az Epicet, így annak értéke jelentősen megzuhant az utóbbi években.

A jól értesült források szerint a Disney a 1,5 milliárd dollárjáért az Epic Games 9 százalékát kapta meg.

A privát cégként működő Epic Games értékét még 31,5 milliárd dollárra becsülték, amikor 2022-ben tőkét vont be a Sony és a Lego Group mögött álló családi holdingcég irányából.

A Disney és az Epic együttműködésétől azt remélik, hogy egy hatalmas Disney-univerzum jön létre, amelyben interaktív módon kapcsolódhatnak az emberek a Disney, Pixar, Marvel, Star Wars és Avatar karaktereivel és történeteivel. Bob Iger vezérigazgató szerint ez a Disney eddigi legnagyobb belépője a játékvilágba, és hatalmas növekedési és terjeszkedési lehetőséget jelent.

Azóta történt

Előzmények