Hirdetés

Hat megyében fejlesztette vezetékes hálózatát a DIGI

Nagyszabású gerinchálózat-fejlesztést hajtott végre a DIGI az elmúlt 8 hónapban.

A hónapokig tartó munkálatok eredményeképp mostantól a DIGI és Invitel előfizetők 13, többségében kelet-magyarországi településen csatlakozhatnak a felhasználói végpontig kiépített optikai hálózathoz (FTTH) – írják a vállalat mai közleményében. Hangsúlyozzák, hogy a korszerűsítések 2021-ben is folytatódnak.

Hirdetés

A nemrégiben befejezett hálózati korszerűsítés következtében újabb, többségében kelet-magyarországi településen élvezhetik a DIGI és Invitel előfizetők az FTTH hálózat nyújtotta előnyöket. Az újonnan csatlakozott háztartások mostantól igénybe vehetik a szolgáltatások teljes spektrumát, azaz a zavartalan, magas színvonalú tv-zést, az 1 Gb/s internetet és a vezetékes telefont, kedvező ár-érték arányban. A végpontig kiépített optikai hálózat lehetővé teszi a gyorsabb széles sávú internet-hozzáférést, amely most már lakossági és üzleti célokra is elérhető az érintett településeken.

Az újonnan fejlesztett FTTH hálózat az alábbi településeken elérhető: Berettyóújfalu, Biatorbágy, Füzesabony, Hajdúszoboszló, Heves, Kelebia, Kiskunhalas, Kisszállás, Mezőkövesd, Tát, Tokod, Tompa, Verpelét.

A fenti településeken végrehajtott FTTH fejlesztésekkel párhuzamosan a DIGI gerinchálózatának megerősítésén is dolgozott annak érdekében, hogy az egész országban biztosítsa a megfelelő lefedettséget, és hogy a csatlakozó települések lakossági végpontjai készen álljanak az FTTH-hoz való bekötésre. A gerinchálózat a nagyobb csomópontokat, városokat és utakat köti össze vázként, amely elbírja a rá nehezedő nagy hálózati terhelést.

A meglévő vezetékes hálózat fejlesztése mellett a DIGI kiemelt figyelmet fordít a DIGIMobil lefedettségének növelésére is a lehető legtöbb településen – zárul a közlemény.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • DIGI

Azóta történt

Előzmények