Csalással vádolja korábbi munkatársát a Magic Leap

A vállalat szerint a 2016-ban távozú kínai szakember a náluk látott technológiát magával víve tudott konkurens hardvert fejleszteni.

A Magic Leap még a 2017-es esztendő végén mutatta be első AR headsetjét, amely kapcsán nem sokkal később bejelentették az előző év augusztusában megtörtént rajtot. A cég szerint a fejlesztés, 2 milliárd dollár értékű befektetéssel hét évükbe került, de megjelent és működik.

A Magic Leap One nevű termék azonban nagyon hamar kapott egy konkurenst, ugyanis a Magic Leap projektből 2016-ban kilépő Chi Xu alapított egy saját, pekingi céget, méghozzá Hangzhou Tairuo néven, de talán ismerősebben cseng az Nreal szó. Az utóbbi vállalat az idei CES-en prezentálta az Nreal Lightot, amely tulajdonképpen egy Magic Leap One-hoz nagyon hasonló képességű AR headset, és még valamivel könnyebb is nála.

Nreal Light AR headset
Nreal Light AR headset

Ezt Chi Xu a cégalapítástól számítva mindössze két év alatt hozta össze, így a Magic Leap azt feltételezi, hogy az említett szakember számos technológiájukat magával vitte a saját cégéhez. Emiatt a floridai Magic Leap beperelte rendkívül tempósan fejlesztő kínai konkurensét. Chi Xu ellen szerződésszegés, csalás és tisztességtelen verseny a vád.